USA:n kahtiajakautuminen ja Donald Trump (Maria Annala & Markku Ruotsila) | #puheenaihe 170ūüĎć Heit√§ yl√§peukku, jos tykk√§√§t videosta
‚≠ź Kaikki Yhteiskunta & Politiikka jaksot:
‚̧ԳŹ Tilaa kanava: (Ilmaista!)

Onko Yhdysvallat kahtiajakautunut yhteiskunta ja jakavatko republikaanit ja demokraatit saman käsityksen todellisuudesta? Miten Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti ja minkälainen Trumpin presidenttikausi oli?

See also  Full Ankha Zone Video | 4k 60fps

Studiossa vieraina Ulkopoliittisen instituutin vieraileva tutkija Maria Annala ja Helsingin yliopiston dosentti Markku Ruotsila.

ūüźĶ Juontaja
Rami Kurimo:

ūüď∑ Some
Instagram:
Twitter:
Fb:

ūüéß Podcast
Spotify:
Apple:
RSS Feed:

Jakso on nauhoitettu 5.2.2021.

See also  Interview with Men's Lacrosse Coach Kyle McQuillan

#Yhdysvallat #politiikka #puheenaihe

USA:n kahtiajakautuminen ja Donald Trump (Maria Annala & Markku Ruotsila) | #puheenaihe 170

34 thoughts on “USA:n kahtiajakautuminen ja Donald Trump (Maria Annala & Markku Ruotsila) | #puheenaihe 170”

 1. 1:10:23 lähetyksen pääteema, kannattaa kuunnella vaikkapa useampaankin kertaan. Jenkit ei ole tyhmiä, keskimääräinen älykkyysosamäärä kolmisen pykälää meitä suomalaisia korkeampi…

 2. "KAIKKI ket√§ haastatelin" ūüėā No jos sun haastateltavat on jotain CNN:n ja muiden "asiantuntijoita", niin…Ihan sama kun tekis katu gallupia et voiko Ruotsi voittaa Suomen l√§tk√§n mm-finaalissa..Kuin pieness√§ kuplassa noi vassarit oikeen el√§√§..

 3. Mutta Trump on ahne, veroja kiert√§v√§, huorissa kulkeva, mies joka melkein j√§rjesti sis√§llissodan kaltaisen tilanteen ja viel√§ julkisesti rasisti. Siin√§ p√§hkin√§n kuoressa…

 4. Vaaleissa oli väärennettyjä äänestys lippuja. Paperikin oli muuta kun sen piti olla.
  Kuka oikeastaan haluaa vaalien olevan vilpilliset nyt ja tulevaisuudessa. Miksi vasemmisto ei halua muutosta vaalien rehellisyyteen

 5. Miksi ette tee parempaa moderointia YouTuben kommenteissa? Suurin osa on feikkitilejä, trolleja ja provotilejä vailla tilaajia, videoita tai vastetta näennäiselle sosiaalisuudelle. Seassa on myös rasistisia, fasistisia ja kansanryhmiä vastaan kiihottavia tilejä. Huolestuttavaa.

  Olette laatukanava ja tahtoisin suositella tätä myös niille jotka eivät ehkä omaa samaa kykyä/jaksamista erottaa mielipiteitä ja valheita.

 6. Ensimmäinen reaktioni, kun kuulin Trumpin ehdokkuudesta: Jee! Nyt USA saa presidentin, joka on niin rikas ettei mikään lobbaajataho saa hänestä otetta vaalirahoitusten perusteella.

 7. Donald Trump oli ennen covidia USA:n paras presidentti kaikilla loogisilla mittareilla. Alin työttömyys yli 50 vuoteen, suurin työllisten määrä koskaan, ei yhtään uutta sotaa, yli 100 ATH päivää pörssiin, hoiti konfliktit minimaalisella damagella siviileille ja suurella tarkkuudella provosoitumatta turhia, Syyria, Iran, Saudi-Arabia jne. Ainut presidentti maailmassa jota syytettiin koronasta, tällä hetkellä (worldometers) 15 Euroopan maata väestömääräsuhteutettuna koronakuolleisuudessa USA:n edellä. Aivan järkyttävän lokakampanjan ja canceloinnin kohde ollut Trump. Juurikin tuossa alussa hyvin todetaan se syy: pöyristyneenä niistä lausunnoista. Pöyristyneenä niistä lausunnoista media unohti kaiken järjen, logiikan ja kohtuuden ja teki vaan 7-päivää negauutisointia Trumpista. Asioilla tai toteutuvalla reaalipolitiikalla ei ollut enää mitään väliä. Pöyristyneenä niistä lausunnoista tehtiin aivan mahdoton kampanja Trumpia vastaan, vaikka ukko oikeasti hoiti pressan hommat erittäin hyvin.
  Mutta ne asiat: täystyöllisyys, globalisaation hillitseminen, maailman rauha loputtomien turhien sotien sijaan oli kaikki hyviä ja kannatettavia. Jopa "muurikin" on sitä, Trumpin aloittaessa Meksikon huumesota oli yksi silloisista maailman neljästä suuresta sodasta (yli 10 000 kuolonuhria vuodessa). Porukalle ei yhtään anneta näitä todellisia pointteja miksi kyllä, kuten sanottu aivan järjettömän ajojahdin kohteena ollu mies ja oikeasti tehnyt vaan hyvää.

 8. Kuules toimittelija, ei kukaan ole kiinnostunut sinun sönköttämistä mielipiteistäsi, ei äitisikään, lopeta se siedättäminen, herra isä mikä miesoletettu.

 9. Eih√§n se v√§√§ristym√§√§ ollut ett√§ Trumpista tuli pressa… Mutta Bidenin ja Trumpin vaaleissa on v√§√§ristym√§.. Sama kuin Suomessa.. Eli HUIJAUS.

 10. Annala jaksaa uskoa että raisismi olisi oikeasti merkittävä osa äänestyskäyttäytymistä. USA on ehkä yksi maailman vähiten rasistinen maa. Suomikin ja Japani on enemmän. Jos meille tulee saman verran maahanmuuttoa Afrikasta niin USA on todella vähemmän rasistinen siihen Suomeen verrattuna.

 11. Ei Trumpin ajattelu ole minulle suomalaisena mitenkään vaikeaa ymmärtää.

  Jos se Annalalle on vaikeaa, hän yleistää itsestään yleiseen, mikä nyt on syllogismi mikä pitäisi osata välttää.

  Ruotsila on lähes loistava. Hän ei taaskaan osannut tehdä yhtä kriittistä pesäeroa, ja se on se, että USA:ssa on vahva uskonnollinen klikki. Ja sen vuoksi Trumpin VP oli Pence.

  Eihän Trump mikään uskovainen pyhimys ole. Ruotsilan pitäisi selkeästi osata sanoa, että konservatiivit kannattavat "länsimaisia" arvoja. Se, että ne taas pitkälti pohjautuvat judeokristilliseen perinteeseen on jokseenkin sivuseikka. Mutta Ruotsilan kompastuskivi.

  Maria Annala on täysin vailla mitään substanssia, ei syvyyttä edes kapealla alueella, ei mitään leveyttä. Hän onnistuu parhaiten Рolemalla oma itsensä. Hän on silkka ylimielinen, aivopesty klisee, esimerkki ihmisestä, jota inhotaan.

  Siinä missä Ruotsila loisti substanssilla, Annala toisti kuin papukaija juuri niitä uudissanoja mitä vasemmisto suoltaa, ja jos sitä huuhaata ei edes halua oppia, "rodullistettu", niin se ei ole hänen vikansa vaan muiden, ehkä just "basket of deplorables." Hän oli talking head. Ei yhden yhtä originaalia ajatusta.

 12. Mari Annala sai kirjadiilin ja sillä on hintansa? Samoista asioista on monenlaisia tutkimuksia ja Annala viittaa diilereidensä tutkimuksiin? Ihmiset, jotka äänestivät Obamaa ja myöhemmin Trumppia, muuttuivat yhdessä yössä diilereiden suussa rasisteiksi ja Annalan tehtävänä on, lähetyssaarnaajan tavoin, levittää ilosanomaa?

 13. Ehk√§ paras Yhdysvaltojen tilannetta k√§sittelev√§ keskustelu mit√§ olen kuullut. Ei voi kuin ihmetell√§ miten yksipuolisen kuvan esimerkiksi Yle antaa Yhdysvalloista. Ja hienoa n√§hd√§ haastattelija joka pystyy olemaan puolueetonūüĎć

 14. Ruotsila on paras ja rehellisin USA:n olosuhteiden asiantuntija – rohkea kaveri,
  jota YLE anoharvoin käyttää, ja ottaa mieluummin Ulkopoliittisen Instituutin
  tai hihhulikirjeenvaihtajiensa "asiantunetemuksen".

 15. Miksi edes vähemmistöjen etua pitäisi edistää, kun ovat nimeomaan vähemmistöjä yhteiskunnassa? Jos tavoite on tehdä toimiva yhteiskunta, niin enemmistön asia on tärkein. On eri asia jos tavoitteena ei ole toimiva yhteiskunta vaan yhteiskunnan asteittain ja vaiheittain romahduttaminen, silloin tehdään yhteiskunta joka ei tietenkään toimi enemmistölle.

 16. Vaalit oli väärennetty USA:ssa niin monella tavalla mitä oli mahdollista. Sehän väärentäminen näkyi mm. siellä suorassa tv lähetyksessä.

 17. Luulis vasemmalla laidalla olevan selvää, että sen lauluja media laulaa kenen leipää se syö. Kukahan rahoittaa yliopistoja ja mediaa Bidenlandiassa?

%d bloggers like this: